החשיבות של אימון מנטלי בעת מעבר בין מסגרות חינוכיות
איך מתכוננים למעבר לחטיבה, לתיכון או מסגרת חינוכית אחרת?

מי מאיתנו לא זוכר את המעבר מביה"ס היסודי לחטיבה? בין החטיבה לתיכון? ובכלל, אלו מאיתנו שעברו בין בתי ספר ובעת מעברי דירה, זוכרים היטב את הדקה הראשונה/היום הראשון/החודש הראשון …
אין באמת דרך לתכנן את מה שיקרה, איך אתקבל בסביבה החדשה וכיצד אשתלב במסגרת, אך ברור שלכל מעבר שכזה ישנה השפעה מכרעת על האופן שבו תראה איכות החיים בשנים הסמוכות למעבר.
המעבר יכול להיות נפלא ולהוות שינוי מערנן אך מנגד יכול להיות מאתגר ואף טראומתי ולחוסן המנטלי וליכולות ההסתגלות של הילד העושה את המעבר, לראשונה בחייו. השפעה ניכרת.
מעבר בין מסגרות חינוכיות נעשה לרוב בנקודת זמן בה הילד הוא הכי גדול בבית הספר, "ראש שרשרת המזון" ובעל שנות ההיכרות הרבות ביותר עם ביה"ס, הכיתות והמורים מכל ובבת אחת מקץ חודשיים של חופשת הקיץ, מגיע הילד למקום זר לו, בו הוא חדש והצעיר ביותר.
כמו בכל ארגון, חבורות חדשות נוסדות, חלק מהישנות מתפרקות ולצד המסגרת הלימודית אשר דורשת יותר מאמץ, המבחנים מאתגרים יותר ושינוי גופני מתרחש בכל אותה העת ולרגע לא ברור "לאן הרוח נושבת" וההורמונים משתוללים, הלחץ גובר וההתמודדות נראית בלתי אפשרית.
ללא קשר למעבר דירה או מעבר בין מסגרות, ילדים רבים שואפים להגיע לשנת הלימודים הבאה אחרי שעשו עם עצמם תהליך כלשהוא, בין אם זה פיתוח גוף, ירידה במשקל, סטיילינג: מלתחה/תספורת חדשה והכל במטרה לפתוח "דף חדש" כאשר הם רואים בתהליך או במעבר בין המסגרות הזדמנות לשינוי כך שזוהי נקודת פתיחה נהדרת לאימון מנטלי.
מטרת האימון המנטלי הינה להעצים גישות, להביא לידי ביטוי פוטנציאל חבוי ולהעלות חוסן, מוטיבציה וביטחון עצמי.
לאימון מנטלי בחודשים הקודמים למעברים האלו, ישנה חשיבות בלקיחת האתגר והפיכתו להזדמנות.
באימון לומד הילד כיצד ליזום, להתחבר ולנהל זמן אשר יאפשר שילוב של לימודים, פנאי ותחביבים.
חופשת הקיץ, המפרידה בין תחלופת המסגרת החינוכית, היא תקופה אפקטיבית לעבור אימון מנטלי, זאת מכיוון שפשוט יותר להפגין את השינוי שיחול בסביבה חדשה להבדיל מהסביבה בה פגש יום יום במהלך שנה"ל שקדמה לאימון.
חופשה ללא מסגרת לימודית, מאפשרת למעשה יצירת מסגרת בלתי פורמלית אשר מהווה פלטפורמה להשקעה במטרות ויעדים אישיים בתוך האימון המנטלי.
